Μενού
hotels chania crete | Zorbas Beach Village Hotel | Crete Greece

Επισκεφθείτε την υπέροχη γύρω περιοχή!

Αξιοθεατα στην Κρητη!

Το Zorbas Beach Village Hotel βρίσκεται κοντά σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους και σε ιδανική τοποθεσία από όπου μπορείτε να εξερευνήσετε τη δυτική Κρήτη.

Στο ξενοδοχείο θα φροντίσουμε για την ενοικίαση αυτοκινήτων και για τη ρύθμιση εκδρομών σε τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείτε.

Το εντυπωσιακό μοναστήρι του Γουβερνέτου (γνωστό και ως το μοναστήρι του “Ιωάννη του Ερημίτη”) βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο Zorbas.

Η μονή Γουβερνέτου ή μονή της Κυρίας των Αγγέλων του Γουβερνέτου είναι ορθόδοξο μοναστήρι το οποίο βρίσκεται στο ακρωτήρι Χανίων, στη δυτική Κρήτη. Απέχει 30 χιλιόμετρα από τα Χανιά και βρίσκεται σε ένα μικρό οροπέδιο κοντά στη Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων. Η μονή ιδρύθηκε μεταξύ του 1537 και 1548, και υπέστη καταστροφές κατά τους οθωμανικούς χρόνους, και πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια της επανάσταση του 1821, αλλά συνέχισε να κατοικείται.
Η μονή έχει φρουριακό χαρακτήρα, με ορθογώνια κάτοψη και διέθετε πύργους σε γωνία (σήμερα σώζονται οι δύο). Το καθολικό της μονής είναι τρίκογχος ναός με τρούλο και διακονικό. Η πρόσοψη του ναού είναι επηρεασμένη από τον μανιερισμό και διαθέτει γλυπτές μορφάζουσες μορφές. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η μονή Καθολικού, η οποία σχετίζεται επίσης με τη λατρεία του Αγίου Ιωάννη του ερημίτη.

Επιπλέον, σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Καθολικό μοναστήρι, χτισμένο στο βάθος ενός άγριου φαραγγιού και προσβάσιμο από τους επισκέπτες.

Φυσικά, αξίζει να δείτε και την παλιά πόλη των Χανίων!

Ανακαλύψτε βήμα βήμα τα μυστικά της. Κάθε στενό και έκπληξη, κάθε βόλτα και εμπειρία. Σταθείτε δίπλα στον φάρο του λιμανιού των Χανίων, το ενετικό έργο του 16ου αιώνα, που θυμίζει καρτ-ποστάλ. Θαυμάστε αξιοθέατα σημαντικά, όπως το τέμενος του Κιουτσούκ Χασάν Μπέη ή Γιαλί Τζαμισί, το ανακαινισμένο Μεγάλο Αρσενάλι, τη Σπλάνζια -τον παλιό τουρκομαχαλά που διατηρεί το χρώμα του- το Κουμ Καπί (Ακτή Μιαούλη).

Το τμήμα της υποδοχής θα σας κάνει προστάσεις για τα αξιοθεατα που δεν πρέπει να χάσετε στην Κρήτη. Ρωτήστε μας!